Superfloor

Ett slitstarkt miljövänligt betonggolv

Vi slipar fram ditt Superfloor

Vid gjutning av ett betonggolv hamnar stenballasten under ytan. Den övre ytan består mest utav cement och kallas för betonghuden. Betongen slipas enligt en väldefinierad process för att uppnå önskade egenskaper.

Ditt HTC Superfloor™ finns där med andra ord under ytan! Vi tar fram ditt Superfloor genom att slipa bort det översta lagret på betonggolvet och sedan fortsätta slipa och polera nedåt. Ju mer stenballast som exponeras, desto starkare blir golvet. Processen fungerar lika bra på nygjutna betonggolv som på befintliga.

Därför väljer så många HTC Superfloor™
  • I genomsnitt 40% lägre livscykelkostnad jämfört med traditionella golvlösningar.
  • Passar lika bra för nya golv, som för renovering av befintliga.
  • Slipprocessen utförs helt torrt, utan slam/vatten.
  • Extrem jämnhet ger låga ­vibrationer.
  • Minimal miljöpåverkan.
  • Enkelt att underhålla.
HTC Superfloor™ Brons

Brons är den enklaste ytan, där den översta delen av betongen finslipas. Ballasten friläggs inte. Detta ger en slät och matt yta, med något lägre slitstyrka. Passar därför bäst i applika­tioner med begränsat slitage.

HTC Superfloor™ Silver

Silver är en mattare variant av Platinum, men med samma planhet eftersom slipdjupet är detsamma. Dock ingår färre polersteg. Det ger alltså ett matt, men starkt och plant golv.

HTC Superfloor™ Guld

Guld innebär att betonggolvet inte slipas lika djupt som Platinum. Däremot poleras betonggolvet till samma glans. Guld kan därför vara ett bra alternativ för betonggolv som redan är jämna och släta.

HTC Superfloor™ Platinum

Platinum är det bästa av det bästa. Genom att slipa och polera betonggolvet i fler omgångar får du ett slätare, jämnare golv med större ballastexponering och oslagbar slitstyrka. Platinum är den mest populära ytfinishen och passar i de allra flesta applikationer.

Certifierad totalentreprenör

Vi erbjuder HTC Superfloor, formning, armering, gjutning och även färdig golvyta till industri och offentlig miljö i form av membranhärdat alternativt diamantslipat betonggolv.

Nordic Concrete samarbetar med HTC Superfloor, Betong Industri, Weber och Sika och har många lösningarna där betongen utgör det slutgiltiga ytskiktet. Vi ser möjligheterna med kombinationen av totalentreprenad inom gjutning och färdig betonggolv som en mycket stor konkurrensfördel då vi vet hur arbetet skall utföras hela vägen för att lämna bästa tänkbara slutresultat.

  • Mångårig erfarenhet inom vårt område
  • Besitter spetskompetens inom respektive verksamhetsområde
  • Ett stort antal referenser