Betonggolv

Vi hjälper till med hela processen från idé till färdigt golv i betong

Betonggolv för privata och offentliga miljöer

Nordic Concrete samarbetar med HTC, Betong Industri, Weber och Sika och har många lösningarna där betongen utgör det slutgiltiga ytskiktet. Vi ser möjligheterna med totalentreprenad inom färdig betonggolv. Vi hjälper till med hela processen från idé till färdigt golv i betong. Efter betongen är lagd utför vi slipning och sanering och gör golvet snyggt och redo att användas. Med ca 70 anställda är vi en av södra Sveriges ledande entreprenörer inom betong. Vi lägger betonggolv i privata såväl som offentliga miljöer och inget projekt är för litet eller för stort för oss.

Vi erbjuder diamantslipning av betongen vilket bidrar till ett lättstädat golv som är skinande. Diamantslipning innebär att den översta betongytan slipas ner. Detta för att få bort ojämna ytor och beläggningar som kommer från cementen i betongen. När man slipar ner översta ytan kommer man ner till ballasten som består at sand, grus, sten eller bergkross och när de materialet exponeras blir golvet starkare. Vi hjälper er att behandla och slipa golvet utifrån ert önskade resultat.

Fördelar med ett betonggolv

Betong innehåller endast naturligt material och är därför ett miljövänligt golv. Betong består nämligen av cement, vatten och ballast (sten, sand, grus, bergkross etc.) Det finns många fördelar med betonggolv, allt från estetiska till funktionella fördelar. Det är ett golv som är enkelt att städa och sköta och har en lång livslängd. Det är ett utmärkt val för miljöer som utsätts för mycket slitage, såsom garage, lagerlokaler och industriella byggnader. Betonggolv kan hålla i flera decennier om de vårdas ordentligt. Om man önskar att golvet är någon annan färg är den klassiska grå färgen så kan man färga betongen med pigment. På så sätt är det möjligt att anpassa golvet så att det passar in i vilken interiör som helst.

Nackdelarna med betonggolv kan vara att det är kallt och ett väldigt hårt material. Golvvärme är att föredra om ni vill ha betonggolv inne i bostaden, så att golvet inte upplevs kallt. Betonggolv är också lämpligt i exempelvis garaget eller förrådet och i industrier.

Förberedelser

Först och främst måste underlaget förberedas där betonggolvet ska gjutas. Detta innebär att du måste se till att ytan är jämn, stabil och fri från smuts eller eventuell gammal beläggning. Därefter skapas en form runt området där betonggolvet ska vara. Armering placeras för att förstärka betonggolvet och för att förhindra sprickbildning.

Betongen blandas

Betongen blandas noggrant med rätt proportioner av cement, ballast och vatten. Den färdigblandade betongen hälls därefter ner i formen. Därefter tas eventuella luftbubblors bort och ytan jämnas till. 

Efterbehandling

När betonggolvet härdat kan eventuell efterbehandling göras som slipning eller applicering av en ytskyddsbeläggning