Betonggolv

Vi hjälper till med hela processen från idé till färdigt golv i betong

Betonggolv för privata och offentliga miljöer

Nordic Concrete samarbetar med HTC, Betong Industri, Weber och Sika och har många lösningarna där betongen utgör det slutgiltiga ytskiktet. Vi ser möjligheterna med totalentreprenad inom färdig betonggolv. Vi hjälper till med hela processen från idé till färdigt golv i betong. Efter betongen är lagd utför vi slipning och sanering och gör golvet snyggt och redo att användas. Med ca 70 anställda är vi en av södra Sveriges ledande entreprenörer inom betong. Vi lägger betonggolv i privata såväl som offentliga miljöer och inget projekt är för litet eller för stort för oss.

Vi erbjuder diamantslipning av betongen vilket bidrar till ett lättstädat golv som är skinande. Diamantslipning innebär att den översta betongytan slipas ner. Detta för att få bort ojämna ytor och beläggningar som kommer från cementen i betongen. När man slipar ner översta ytan kommer man ner till ballasten som består at sand, grus, sten eller bergkross och när de materialet exponeras blir golvet starkare. Vi hjälper er att behandla och slipa golvet utifrån ert önskade resultat.

Fördelar med ett betonggolv

Betong innehåller endast naturligt material och är därför ett miljövänligt golv. Betong består nämligen av cement, vatten och ballast (sten, sand, grus, bergkross etc.) Det är ett golv som är enkelt att städa och sköta och har en lång livslängd. Om man önskar att golvet är någon annan färg är den klassiska grå färgen så kan man färga betongen med pigment. Nackdelarna med betonggolv kan vara att det är kallt och ett väldigt hårt material. Golvvärme är att föredra om ni vill ha betonggolv inne i bostaden, så att golvet inte upplevs kallt. Betonggolv är också lämpligt i exempelvis garaget eller förrådet och i industrier.