Mindre golvytor för fritidshus

Golv för sommarstugor och fritidshus

Snart är sommaren här och många planerar redan idag att bygga fritidshus. Detta är något vi också kan hjälpa er med, vi har jobbat med många projekt och samarbetat med hantverkare som bygger fritidshus.

Här guidar vi er också kring hur du ska tänka när du väljer golv.

Olika golvmaterial – laminat, trä, klinker eller plastgolv?

När det kommer till stugor, så finns det många olika golvmaterial man kan välja bland, beroende på rum och användning. En del passar bättre för hall, en del kök, en del badrum osv - detta eftersom det är lättare att rengöra, därför är det viktigt att först utse vad för syfte rummet ska ge, mycket vatten som spills i badrum - då är kakel och klinker bättre exempelvis.

Heltäckningsmatta är också något som brukar fungera bra för vissa.

Mönster och utseende

Beroende er inredningsstil, så kan vi tillsammans med Kompasshus, ta fram alla möjliga golv. Vi har i princip alla möjliga mönster och stilar, klassiska som moderna.

Trägolv är favoriten och den som används mest. Mycket på grund av den klassiska, varma och traditionella känslan. Därefter har vi andra alternativ så som furugolv, lamellgolv, ekgolv, parkettgolv exempelvis går att lägga i olika mönster.

Lägga och underhålla golv

Ifall ni ska lägga golv själva kan vi hjälpa er med detta. Väljer ni klickgolv, så slipper ni lim, och dessa finns i olika material och utföranden.

Därefter är det viktigt att underhålla golv, något vi erbjuder men även erbjuder utbildning för att ni ska kunna göra det själv, ibland räcker det att snygga till golvet med nya golvlister, ibland krävs större ingrepp som slipning.

Måla golvet

Funderar du på vilken golvfärg du ska välja om du vill ha en som täcker bra? Eller om det finns någon färg till golvet som är mindre hal än andra? Vår expert ger dig alla svar du behöver om du funderar på att måla ditt golv. Allt från torktider till hållbarhet.

För mer information kan ni kontakta oss, eller Kompasshus.

Kompasshus

Harpsundsvägen 140, 124 59 Bandhage

Stockholm